صفر تا صد آموزش + درآمد پتینه کاری
به یکی از شیوه های مدرن در رنگ آمیزی که به کمک آن بافت و سطوح کهنه ساختمان تعمیر و بازسازی می شوند پتینه کاری می گویند.
پتینه کاری به شیوه ای از رنگ آمیزی گفته می شود که در آن می توانید سطح های متنوعی را به بافت کهنه و قدیمی مبدل نمایید. اگرچه اغلب هم می توانید بافت مورد نظر خود را نقاشی نمایید. اقسام نقوش برجسته، آجر یا سنگ من جمله بافت های پرطرفداری می باشند که به وسیله این روش اجرا می شوند. با ما همراه باشید تا با انواع تکنیک های این هنر جذاب آشنا شوید.
انواع تکنیک های پتینه کاری
تکنیک پتینه کاری دارای انواع متنوعی می باشد که عبارتند از:
انجام پتینه با پارچه
در این تکنیک از پتینه کاری معمولا از تکه های پارچه ای جهت نقاشی دیوار بهره برده می شود. در این روش یک تکه پارچه را به رنگ آغشته می کنند و با آن روی دیوار ضربه می زنند.. روش دیگر این گونه است که پارچه را لوله نموده و روی دیوار با حرکت پارچه همانند غلطک رنگ آمیزی نقش ایجاد می کنند.
پتینه کاری با اسفنج
یکی از انواع تکنیک پتینه کاری ، اجرای پتینه با اسفنج می باشد. این روش یکی از راحت ترین و در حین حال جذاب ترین شیوه های اجرای طرح بر روی دیوار می باشد. برای این کار با اسفنج نخست، زمینه دیوار را رنگ آمیزی نمایید. پس از آن یک تکه اسفنج را به رنگ آمیخته و روی دیوار ضربه بزنید.
نکته: دقت نمایید که نخست اضافه های رنگ را به وسیله روزنامه بگیرید پس از آن مبادرت به نقاشی نمایید.
پتینه کاری با بافت دار نمودن دیوار
بکارگیری این نوع تکنیک روش های متنوعی دارد از جمله:
- پودر کناف
- خمیر کاشی
- میکروسمنت
- پودر مل
اگرچه می توانید میزان آب و پودر مل را جهت دستیابی به غلظت مورد نظرتان تغییر دهید.
انجام پتینه با رنگ
این روش از پتینه کاری هم معمولا با بکارگیری پارچه صورت می گیرد. ولی در این تکنیک، پارچه رنگ زائد بر روی دیوار را جذب می کند. در این روش، زمانی که دیوار را مهیا نمودید توسط قلم مو بر روی دیوار رنگ نیمه رقیق را بکشید. اکنون یک پارچه نخی زبر را فشرده نمایید و با آن روی دیوار خیس ضربه بزنید. بدین صورت بر روی دیوار رنگ اضافی حذف می شود و همراه با منتقل شدن رنگ، نقش پارچه فشرده شده بر روی دیوار به جا می ماند.
تکنیک پتینه با روش راه راه کردن
از دیگر انواع تکنیک پتینه کاری می توان به تکنیک راه راه کردن اشاره نمود. این روش نیز مخصوص دیوار، خصوصا دیوار اتاق می باشد. ایجاد تنوع در بخشی از این فضا، فرم جذابی به اتاق شما می دهد. به عنوان مثال می توانید از این روش فقط جهت دیواری که تخت خواب در آن قرار دارد بهره ببرید.
همانطور که برآیند این تکنیک طرحی منحصر به فرد است به توجه و اندازه گیری درست و دقیقی نیاز دارد و امکان دارد برای شما سخت و چالش برانگیز باشد. در این وضعیت می توانید در پی تکنیک های راحت تری چون انجام پتینه با شابلون بروید یا جهت اجرای روش راه راه بر روی دیوار اتاق از یک پتینه کار حرفه ای مشاوره و کمک بگیرید.
آموزش پتینه کاری نوین و پیشرفته
در این بخش از مطلب می خواهیم در خصوص آموزش پتینه کاری به صورت حرفه ای مطالبی را ارائه دهیم. جهت اجرای پتینه بر روی دیوار، ساختمان، سقف، کاغذ دیواری ، پتینه کاری بر روی وسایل چوبی یا… نخست بایستی متریال این عمل را فراهم نمایید. آغاز این تکنیک به یک پیش نیاز عمده دیگر نظیر اجرای زیر ساز مطلوب بر روی سطح مورد نظر شما جهت رنگ کاری تمیز و با سطح کیفی عالی نیازدارد.
مرحله بعدی خرید وسایل از یک مرکز فروش موثق و قابل اطمینان می باشد. البته این مورد پس از اینکه مدل پتینه کاری، محیط و لوازمی که می خواهید پتینه شود و طرح مورد نظر را انتخاب نمودید بایستی انجام شود. این عمل بدین منظور است که بدانید جهت این تکنیک به صورت دقیق چه وسایلی را بایستی خریداری نمایید.
مرحله بعدی هموارسازی محلی است که می خواهید این روش را روی آن پیاده سازی نمایید. برای این عمل به قلم مو و چسب چوب احتیاج دارید. بعد از اینکه چسب چوب نیمه خشک شد خمیر مربوط به اجرای پتینه را بر روی مکان مورد نظر بکشید و با بکارگیری کاردک تمام سطح را با خمیر پوشش دهی نمایید.
شما می توانید نقوش مورد نظرتان را هم با وسایل رنگ آمیزی بر روی سطح اجرا نمایید، هم شابلون بکار ببرید یا اینکه راحت ترین انتخاب ممکن را داشته باشید: بدین مفهوم که با حرکات دست بر روی بخش مورد نظر پس از اعمال نقش، پتینه کاری حدودا به پایان رسیده است. اکنون فقط بایستی وسایل و سطح پتینه کاری شده را در برابر هوای گرم ، خشک نمایید.
ویژگی های پتینه کاری
آن چیزی که اشخاص را تشویق به انجام پتینه کاری محیط داخلی می کند، خلاص شدن از محیط بی روح و یکنواخت می باشد. این روش با ملاحظه به دامنه وسیع رنگ ها، شکل ها و بافت ها می تواند هر دیوار ساده ای را به صورت کلی متحول نماید. از ویژگی های پتینه کاری می توان به این مورد اشاره نمود که این روش بر روی دیوار حدودا ماندگاری زیادی دارد و چنانچه در طی زمان دستخوش صدمه شود به آسانی می توان قسمت مدنظر را بازسازی نمود.
این مدل پوشش در قیاس با دیگر متریال ها جهت پوشش دهی دیوار همواره خیلی دیر تر کثیف می شود. همچنین گرد و خاک کمتری بر روی آن واقع می شود. اگرچه اکثر تکنیک های این پوشش قابل شستشو می باشند و چنانچه با مرور زمان دستخوش آلودگی و کثیفی شوند می توان آن ها را پاکیزه نمود. چنانچه قسمتی از دیوار و سقف دستخوش ترک شده باشد پتینه کاری از راه حل های سودمند جهت پوشش دهی ترک ها خواهد بود. از دیگر ویژگی های پتینه کاری این است که می توانید آن را به راحتی بر روی اقسام سطح های چوبی، فلزی، کاغذی، سیمانی، گچی و… اعمال نمایید. در این پوشش ، طرح های متنوع را می توانید با ملاحظه به محیط اجرا نمایید.
درآمد پتینه کاری چقدر است؟
در حال حاضر در ایران و جهان پتینه کاری شهرت خاصی پیدا کرده و دارای طرفداران بسیاری است. این هنر با تلفیق با دکوپاژ، هنر های مختلفی را اعمال نموده است. از این هنر در چیدمان و تزئینات داخلی و نقاشی دیوار ها می توان بهره برد.
درآمد پتینه کاری در جهان و در کشور های خارجی تقریبا ۹/۸۱ دلار در ساعت برای افراد مبتدی و حدود ۲۱/۹۵ دلار در ساعت برای افراد متبحر و کاربلد می باشد. اگر با دیگر هنر ها و امور روی دیگر سطوح تلفیق شود هم می توان درآمد های بیشتری را کسب کرد. در ایران هم درآمد پتینه کاری با ملاحظه به نوع تجربه، پیشینه و تبحر فرد می تواند متمایز باشد.
دیدگاهتان را بنویسید