آشنایی با هنری کهن؛ شغل پتینه کاری
امروزه افرادی که دارای شغل پتینه کاری هستند با استفاده از رنگ های تیره و روشن به طرح ها کهنگی داده که مقاومت و زیبایی آن ها را چندین برابر می کند.
پتینه چیست؟
پتینه عبارتی است که به معنای کهنه کردن وسایل و نمای داخلی ساختمان به کار می رود. شغل پتینه کاری هم نوعی سبک نقاشی بر روی اشیا و سطوح مختلف به صورت برجسته است. در واقع یکی از تکنیک های نقاشی پتینه است که با خلق آثاری متنوع جلوه ای خارقالعاده به سطوح می دهد. وقتی برخی از اجسام یا حتی دیوارهای ساختمان به مرور زمان دچار آسیب و فرسودگی می شوند پتینه کاری می تواند جلوه ای زیبا و چشمنواز به آن ها ببخشد. پتینه روشی در نقاشی است که علاوه بر طراحی سطوح به اشکال مختلف با استفاده از رنگهای تیره و روشن به کار عمق و برجستگی می دهد. این هنر به دلیل تنوع بر روی سطوح فلزی، چوبی و دیوارها از کاربرد زیادی برخوردار است.
هنر پتینه و شغل پتینه کاری در ابتدا به کشور ایتالیا تعلق داشت که به تدریج وارد کشورهای دیگر خصوصا کشور ما شده است. بیشتر اوقات کهنه بودن وسایل و نماها باعث جذابیت و توجه بیشتر آن ها می شود. هنرمندان در طراحی بیشتر بناها و مساجد و مجسمه ها از روش پتینه کاری کمک می گیرند. پتینه انواع مختلفی دارد که فضای داخلی ساختمان ها را جذابتر می کند. به شخصی که با ابزارهای پتینه طرحی را با هنرمندی به اجرا درمیآورد پتینه کار می گویند. در هنگام پتینه کردن دیوار، سقف و یا هر جسم دیگر ابتدا رنگی به عنوان زمینه کار استفاده می شود که رنگ اکرولیک، پلاستیک یا روغنی است. پتینه کاری به پارچه، رنگ و اسفنج می تواند طرح را برجسته یا تورفته نمایش دهد که این ذوق هنری پتینه کار را می طلبد.
طراحی سطوح با شغل پتینه کاری
افراد بعد از چندین سال زندگی در یک ساختمان از طراحی دکوراسیون داخلی خسته می شوند. آن ها دوست دارند که نمای داخلی را به صورتی زیبا بازسازی کنند. آشنایی با شغل پتینه کاری گزینه مناسبی برای طراحی انواع سطوح است. دیوارها و سقف ساختمان ها به مرور زمان دچار ترک و آسیب می شوند که پتینه کردن جلوهای زیبا به محیط می بخشد شغل پتینه کاری با ترکیبی از رنگهای تیره و روشن سطح کار را برجسته نشان می دهد. از سوی دیگر این کهنگی و زنگار می تواند ترک های ریز بر روی سطوح را به خوبی بپوشاند.
برخی از وسایل منزل بعد از مدت ها ممکن است رنگ و رو رفته شده و یا رنگ آن مورد پسند نباشد. نقش زدن با پتینه می تواند اشیاء را قیمتی جلوه دهد. شغل پتینه کاری مثل هر کار دیگر به مهارت و آموزش نیاز دارد. کسانی که وارد این حرفه می شوند باید از قبل آموزش لازم را دیده و به اصطلاح کارآزموده شده باشند. پتینه به صورت خمیری است که بعد از پوشش دادن سطح مورد نظر روی خمیر اشکال مختلف طراحی می شود. پتینه هنری دستی است و ابزار ماشینی در اجرای آن نقشی ندارد بنابراین خلاقیت هنری در آن موج می زند. افراد جوان و هنرمند با تلفیق هنر پتینه با سایر هنرها دیوارها و سقف هایی جالب طراحی می کنند که دیدن آن یادآور تاریخ و تمدن است. شغل پتینه کاری به دلیل استفاده از سلایق مختلف از تنوع بالایی برخوردار است که آمیخته به انواع هنرها و فرهنگ ها است.
ویژگیهای پتینه کاری
پتینه مانند هر مواد دیگر ویژگی های مخصوص به خود دارد که در این محتوا به آن پرداخته می شود. به طور کلی ش شغل پتینه کاری دارای دو سبک مدرن و کلاسیک است که با توجه به محیط به کار برده می شوند. پتینه بر روی سنگ، گچ، سفال، چوب، بتن و انواع فلزات قابل اجرا است. به دلیل متنوع بودن طرح ها و رنگهای پتینه برای همه سلیقهها نقش دلخواه وجود دارد. ویژگی مهم پتینه قابل شستوشو بودن و مقاومت نسبت به سایر رنگهاست. البته باید به این نکته توجه داشت که شغل پتینه کاری دارای درآمد مناسبی است زیرا نوعی هنر تلقی می شود. پتینه کاری با تکنیک کهنگی در رنگ ها به ظروف، سطوح و اجسام زیبایی خاصی می دهد که قابل وصف نیست.
برخی از فلزات مانند مس به مرور زمان دچار خوردگی شده که پتینه بر روی آن لایهای محافظ به وجود می آورد. شغل پتینه کاری محدودیت ندارد زیرا بر هر سطوحی قابل اجرا است. اگر جایی از نمای داخل ساختمان و دیوار ترک داشته باشد بدون اینکه هزینه ترمیم در برداشته باشد با پتینه رفع خواهد شد. استفاده از پتینه در اکثر دیوارها هزینه زیادی می طلبد که ترکیبی از رنگآمیزی، کاغذدیواری و پتینه زیبایی محیط را دوچندان می کند. پتینه کلاسیک بیشتر برای کهنگی اجسام کاربرد دارد که از رنگهای سبز و آبی برای طراحی استفاده می شود.
در طراحی پتینه مدرن از رنگ های ملایم و بافت های متفاوت کمک می گیرند که این روزها کارایی بیشتری دارد.
درآمد پتینه کاری
برای طراحی پتینه ابزارها و متریال های مختلفی نیاز است تا این کار با کیفیت انجام شود. از جمله ابزار لازم برای شغل پتینه کاری انواع چسب نقاشی، سنباده، قلممو، بتونه، رنگپاش، اکلیل، برس و غلطک و… است. برای اجرای پتینه بر سطوح مختلف خمیرهایی به نام تکسچر وجود دارد که مدت زمان زیادی لازم است تا خشک شوند. این ویژگی باعث می شود که پتینه کار بتواند نقش مورد نظر خود را بر روی کار به خوبی اجرا کند.
بعد از توضیحات راجع به ابزار و شغل پتینه کاری بهتر است به سراغ درآمد این هنر برویم. از آنجا که در دنیای امروز این هنر بسیار پرطرفدار است می توان با ادغام پتینه و سایر هنرها به درآمد بالایی رسید. برای کسب درآمد پتینه کاری بهترین راه داشتن ذوق و استعداد هنری است که زمینه پیشرفت را مهیا می سازد. فرد هنرمند با ذهنی خلاق از طبیعت الهام گرفته و آن را به زیبایی در کار خود به نمایش می گذارد. درآمد پتینه کاری با توجه به کیفیت کار و زیبایی آن محاسبه می شود. افرادی که وارد شغل پتینه کاری می شوند باید علاوه بر مهارت و سابقه کار در اجرای طرح خود سرعت عمل بالایی داشته باشند. لازم است به این نکته اشاره شود که وارد شدن به این شغل ابزار ساده می خواهد اما چگونگی اجرای طرح های ناب به مهارت و تخصص نیاز دارد.
دیدگاهتان را بنویسید